ΜΑΡΙΑ ΓΚΛΙΑΟΥ

Η Μαρία Ανθή Γκλιάου είναι Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο μητρώο του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου. Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Leicester της Αγγλίας όπου αποφοίτησε με BSc in Psychology και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Yorkville του Καναδά όπου απέκτησε MA in Counselling Psychology.

Συνέχισε την εκπαίδευσή της παρακολουθώντας πληθώρα σεμιναρίων, εργαστηρίων και διαλέξεων στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Αγγλία.

Εκπαιδεύτηκε στη Θεσσαλονίκη για να εφαρμόζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων Γνωστικής Συμπεριφορικής προσέγγισης «Σκέφτομαι και Πράττω», το οποίο έχει ως βασικό στόχο την εκπαίδευση των γονέων στη διαχείριση συγκεκριμένων και επίμαχων θεμάτων της καθημερινότητας τα οποία τους απασχολούν με παιδιά νηπιακής και σχολικής ηλικίας.

DSCN4405-sm

Επίσης, συμμετείχε σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα τις «Μεθόδους Υποστηρικτικής Παρέμβασης σε Οικογένειες Καρκινοπαθών» και παρείχε εθελοντικές υπηρεσίες στο Χαμόγελο του Παιδιού στο Παιδιατρικό Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων η Αγία Σοφία, στην Αθήνα όπου απέκτησε εμπερία και ικανότητες σε ότι αφορά το χειρισμό παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας και στήριξης των μελών της οικογένειας τους.

 

Επιπρόσθετα έχει παρακολούθησει πρόγραμμα κατάρτισης Συμβούλων Παραβατικής Συμπεριφοράς και Τοξικοεξάρτησης με θέμα «Ψυχοκοινωνικές Παραμέτροι της Παραβατικότητας και της Εξάρτησης».

 

Έχει μελετήσει και εκπαιδευτεί σε «Τεχνικές Χαλάρωσης» και «Ενεργητικής Ακρόασης» καθώς και την «Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου» από παιδιά και ενήλικες, την πρόληψη κινδύνων, και τη συμβουλευτική γονιών για την εκπαίδευση και οριοθέτηση των παιδιών τους σε ότι αφορά τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και διαδικτύου και την χρήση φίλτρων.

Αναγνωρίζει τη σημαντικότητα της δια βίου μάθησης και συνεχίζει να παρακολουθεί ανελειπώς εκπαιδευτικά σεμινάρια τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό με σκοπό τη συνεχή εξέλιξη και κατάρτιση. Πρόσφατα σεμινάρια που παρακολούθησε στο Λονδίνο της Αγγλίας τον Νοέμβρη του 2015 αφορούσαν τη θεραπεία ζεύγους με σειρά Ψυχοσεξουαλικών Εργαστηρίων με θέμα «Απιστία και η Σχέση του Ζευγαριού» και τη θεραπεία ατόμων με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή με θέμα «Δουλεύοντας με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή».

 

Το 2009 εργοδοτήθηκε στο Κέντρο Κατάρτισης Ενηλίκων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αναπηρίες «Απόστολος Λουκάς » όπου ήταν υπεύθυνη για την παροχή ψυχολογικής στήριξης προς τα άτομα με νοητική στέρηση και αναπηρίες, την αξιολόγηση και παρακολούθηση της εξελικτικής τους πορείας, την παροχή συμβουλευτικής καθοδήγησης στα μέλη του προσωπικού και τα μέλη των οικογενειών των εξυπηρετουμένων.

 

Από το 2009 μέχρι το 2011, εργάστηκε στη Γραμμή Συμβουλευτικής και Στήριξης 1410 του Τομέα Πρόληψης και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου όπου παρείχε πληροφορίες, στήριξη και συμβουλευτική σε άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορα ψυχοκοινωνικά προβλήματα, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση βλαπτικών συμπεριφορών.

 

Έπειτα από το 2011 μέχρι το 2013 εργάστηκε στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας στο Τομέα Οικογενειακής Στήριξης όπου ανέλαβε την παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για πρόληψη ή /και άμβλυνση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που μπορούν να επηρεάσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, την προσωπικότητα, την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη ατόμων/οικογενειών ή/και κοινωνικών ομάδων ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους. Τελούσε επίσης καθήκοντα λειτουργού Βίας στην Οικογένεια και ήταν διορισμένη σε πρόγραμμα τοποθέτησης Κοινωνικών Λειτουργών στα σχολεία.

 

Από τον Μαίο του 2013 λειτουργεί το δικό της γραφείο όπου ασχολείται με την παροχή ψυχολογικής και συμβουλευτικής θεραπείας, στήριξης και καθοδήγησης σε ενήλικες, παιδιά, γονείς, ζευγάρια και οικογένειες. Διοργανώνει επίσης διαλέξεις με σχετικά θέματα που αφορούν τις συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Παράλληλα, παρέχει υπηρεσίες σε Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά:

 1. Karekla,, M., Kapsou, M., Ioannou, V.A., Gregoriou, I., Christodoulou, A., & Gkliaou, M.A.(2010). Emotional avoidance and its relation to reasons for smoking in adolescents. Psychology and Health,25(6), 48-49.

 2. Karekla, M., Kapsou, M., Ioannou, V.A., Gregoriou, I., Christodoulou, A., & Gkliaou, M.A. (2010). Pilot results from an acceptance and commitment therapy-enhanced smoking cessation intervention for adolescents. Psychology and Health, 25 (6), 250.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ
 • family1

  3 απλά βήματα για καλύτερη επικοινωνία με τα παιδιά σας

  Η ανάπτυξη σωστής επικοινωνίας μεταξύ εσάς και του παιδιού σας, αποτελεί τη βάση για μια γερή και μακροχρόνια υγιή σχέση. Τα παιδιά με την ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον, ξεκινούν να γίνονται πιο ανεξάρτητα, να περνούν αρκετό χρόνο της ημέρας εκτός του σπιτιού και να συναναστρέφονται με συνομηλίκους τους....

 • bussiness man relax

  Διαχειριστείτε το Άγχος σας με την Τεχνική Αναπνοής

  Τεχνική Χαλάρωσης με τη χρήση της Αναπνοής   για Kαταπολέμηση του Έντονου Στρες   Γράφει η Μαρία Γκλιάου, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος   Δοκιμάστε αυτή την τεχνική χαλάρωσης σε στιγμές έντονου στρες,......

 • διαζύγιο

  Διαζύγιο Όταν Υπάρχουν Παιδιά. Προετοιμασία για Ομαλή Μετάβαση

  Γράφει η Μαρία Γκλιάου, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος   Πολλά ζευγάρια, συχνά, επιλέγουν να συνεχίζουν να είναι μαζί με μοναδικό τους κίνητρο τη ψυχική γαλήνη των παιδιών τους, κουβαλώντας μέσα τους το φόβο......