ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΕΣΑΡΙΤΗΣ

Ο Θεόδωρος Μεσαρίτης είναι Εγγεγραμμένος Συμβουλευτικός Ψυχολόγος στο μητρώο του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου. Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Nottingham της Αγγλίας όπου αποφοίτησε με πτυχίο στη Ψυχολογία και Γνωστική Νευροεπιστήμη και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου απέκτησε MA in Counselling Psychology.

Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών του σπουδών, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση (διάρκειας 1 χρόνου), σαν εκπαιδευόμενος Ψυχολόγος στη Θεραπευτική κοινότητα της Αγίας Σκέπης.

Τα καθήκοντα του, αφορούσαν την καθοδήγηση και παρακολούθηση ομάδων των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας, με σκοπό την απεξάρτησή τους. Στα πλαίσια της πρακτικής του άσκησης, παρείχε υπηρεσίες   Συμβουλευτικής, θεραπεία Ψυχοπαθολογίας σε εφήβους και ενήλικες,, σε διάφορες δομές της Κύπρου όπως Αροδαφνούσα με καρκινοπαθείς, στέγη ηλικιωμένων και Κέντρο Ερευνών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ).

IMG-20230428-WA0012

Όσον αφορά την επαγγελματική του εμπειρία, είχε την ευκαιρία να εργαστεί ως Σύμβουλος σε σχολεία Λύκειο και Γυμνάσιο, ως ιδιώτης σε δικό του γραφείο με παρακολούθηση δικών του περιστατικών, αλλά και περιστατικών μετά από παραπομπή που γίνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Ευημερίας για διαχείριση κρίσεων πανικού, Συμβουλευτική γονέων και εφήβων, συμβουλευτική ζευγαριών και σοβαρής ψυχοπαθολογίας. Παράλληλα, εργοδοτείται στο Κέντρο Οικογενειακής Παρέμβασης και στήριξης για τον Αυτισμό «Ακτίδα» όπου παρέχει Συμβουλευτική γονέων, ζευγαριών και ψυχοεκπαίδευση.

Ο κος Μεσαρίτης παραμένει μέχρι σήμερα ενεργό μέλος της Κυπριακής κοινωνίας με εθελοντικό έργο όπως στην Αγία Αικατερίνη (ίδρυμα με ανθρώπους με Ψυχωτικές διαταραχές) και γνωστοποιώντας άρθρα στην εφημερίδα Πολίτης και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.