ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΠΟΛΥΝΙΚΗ

download

Η Χαρίκλεια Πολυνίκη είναι Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος στο μητρώο του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου.  Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου όπου και αποφοίτησε με Πτυχίο Ψυχολογίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου απέκτησε MA in Clinical Psychology.

20190524_192634

Κατά την διάρκεια των σπουδών της αλλά και με την ολοκλήρωση αυτών παρακολούθησε σεμινάρια για περαιτέρω εκπαίδευση σε διάφορα θέματα. Ακόμη, συμμετείχε σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ). Επίσης, εκπαιδεύτηκε στη «Διεξαγωγή Βιωματικών Εργαστηρίων» που διοργάνωσε το “Hope For Children”. Η εκπαίδευση ήταν βασισμένη στις αρχές της μη τυπικής εκπαίδευσης και υπήρξε παρακολούθηση και βιωματική συμμετοχή στα εργαστήρια με θέματα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα», «Σχολικός Εκφοβισμός» και «Πρόληψη Σεξουαλικής Κακοποίησης ενάντια στα παιδιά». Ακολούθησε εθελοντική εκπόνηση βιωματικών σεμιναρίων σε διάφορα σχολεία. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα
κατάρτισης για την Πρόληψη και Προβληματική Ενασχόληση με τον Στοιχηματισμό και τα Τυχερά Παιγνίδια. Στην συνέχεια πραγματοποίησε η ίδια εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ενασχόληση με τον προβληματικό στοιχηματισμό σε στρατόπεδα με σκοπό την πρόληψη ενασχόλησης με τα τυχερά παιγνίδια και τον προβληματικό στοιχηματισμό.

Από το 2016 ξεκίνησε να γράφει πληθώρα άρθρων σχετικά με τα Παιδιά και τη Συμβουλευτική γονέων σε ιστοσελίδες που αφορούσαν θέματα όπως οι Διαταραχές Ύπνου και Παιδιά, Αυτοπεποίθηση και Παιδί, Κατάθλιψη στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία, Παιδί και Απογοήτευση, Κορωνοϊός και Οδηγίες προς Γονείς – Πώς να μιλήσετε στο παιδί σας και πώς να τα απασχολήσετε την περίοδο της καραντίνας.

Από το 2016 ιδιωτεύει ως Κλινική Ψυχολόγος παρέχοντας ατομική ψυχοθεραπεία
σε έφηβους και ενήλικες. Το 2018 παράλληλα με την ατομική ψυχοθεραπεία, προσανατολίστηκε ιδιαίτερα και στην παροχή θεραπέιας ζεύγους και τη συμβουλευτική γονέων. Τέλος, ασχολείται με την παρουσίαση διαφόρων διαλέξεων σε θέματα που αφορούν παιδία (επιθετικότητα, όρια, αυτισμός,κτλ) και ενήλικες (κατάθλιψη, άγχος, διαταραχές προσωπικότητας, κτλ.).