ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ

cropped-DSCN4405-sm.jpg

Μαρία Ανθή Γκλιάου

Η Μαρία Ανθή Γκλιάου είναι Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο μητρώο του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου. Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Leicester της Αγγλίας όπου αποφοίτησε με BSc in Psychology και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Yorkville του Καναδά όπου απέκτησε MA in Counselling Psychology.

Βιογραφικό
20210902_235743

Χαρίκλεια Πολυνίκη

Η Χαρίκλεια Πολυνίκη είναι Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος στο μητρώο του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου.  Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου όπου και αποφοίτησε με Πτυχίο Ψυχολογίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου απέκτησε MA in Clinical Psychology.

Βιογραφικό
20210902_235719

Υβόνη Κωνσταντίνου

Η Υβόνη Κωνσταντίνου είναι Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος στο μητρώο του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου. Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και αποφοίτησε με Πτυχίο Ψυχολογίας. Στο ίδιο πανεπιστήμιο, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία, όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Κλινική Ψυχολογία.

Βιογραφικό
20210923_195856

Μαρία Ιωαννίδου

H Μαρία Ιωαννίδου είναι εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος (αριθμός εγγραφής: 726) Έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές τις σπουδές στη Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Στα πλαίσια της ειδίκευσής της ως Κλινική Ψυχολόγος, είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε διάφορες δομές της Κύπρου, όπως στο Κέντρο Ερευνών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ), στη Θεραπευτική Κοινότητα «Αγία Σκέπη», και στο σωματείο «ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ» όπου της δόθηκε η ευκαιρία να εργαστεί τόσο ατομικά όσο και ομαδικά με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. 

Προσέγγιση 

Όσον αφορά τις θεωρητικές της προσεγγίσεις, το θεραπευτικό μοντέλο που ακολουθεί είναι εκλεκτικό. Χρησιμοποιεί δηλαδή προσεγγίσεις και παρεμβάσεις που προέρχονται από διαφορετικές θεωρητικές σχολές.

Δεν ακολουθεί πάντοτε το ίδιο θεραπευτικό μοντέλο με όλους τους πελάτες, αλλά εξατομικεύει και προσαρμόζει την θεραπευτική παρέμβαση, βάσει του παρουσιαζόμενου προβλήματος, των αναγκών του πελάτη, τι αρμόζει και εκφράζει καλύτερα τον κάθε πελάτη. 

 

Οι κυριότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται στις θεραπευτικές συναντήσεις είναι η Προσωποκεντρική (PCT), Γνωστικο-Συμπεριφορική (CBT) και η Ψυχοδυναμική προσέγγιση, καθώς και διάφορες τεχνικές, ασκήσεις και παρεμβάσεις από άλλες σχολές σκέψης, όπως η Θετική Ψυχολογία και η Συστημική Ψυχολογία. 

Στο παρόν στάδιο, διατηρεί γραφείο στη Λευκωσία και στη Λάρνακα όπου παρέχει ψυχοθεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες όπως:

  • Ατομική θεραπεία
  • Θεραπεία παιδιών και εφήβων
  • Θεραπεία ζεύγους
  • Συμβουλευτική γονέων
  • Ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες
  • Βιωματικά εργαστήρια
  • Ενημερωτικά σεμινάρια
  • Ψυχομετρική αξιολόγηση

 

Η ίδια δηλώνει πως βλέπει τη θεραπεία ως το χώρο όπου μπορούμε να διερευνήσουμε τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματά μας, να βρούμε νόημα στις πράξεις και κατεύθυνση στη ζωή μας. Στη Θεραπεία στη συνεργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε θετική αλλαγή που διαρκεί.

 

Με άλλα λόγια, η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία που μας βοηθάει να αναπτύξουμε μια βαθύτερη κατανόηση για τον εαυτό μας και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, να απαλλαγούμε από παλιά μοτίβα ή/και να βρούμε τρόπους να επεξεργαστούμε τον πόνο ή τις αναμνήσεις που κρατήσαμε και αισθανόμαστε ότι έχουμε κολλήσει. 

 

Είναι μια θεραπευτική διαδικασία, που βοηθάει τους ανθρώπους να αρχίσουν να αισθάνονται καλύτερα, και ταυτόχρονα να αρχίσουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας και εκμάθησης δεξιοτήτων που θα τους βοηθήσουν στην επίλυση των προσωπικών τους δυσκολιών.

 

Με σεβασμό, εχεμύθεια και εμπιστοσύνη, επιδιώκει να χτίσει μια θεραπευτική σχέση με τους πελάτες της. Τους βοηθά να δουν τον εαυτό τους και το πρόβλημα τους με μια διαφορετική οπτική και να βρούνε λύσεις που τους ταιριάζουν ανάλογα με τις δυνατότητες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Βιογραφικό
IMG-8fe0e4cecc08a54dd90be0a6fdd85a90-V

Χρήστος Χρυσοστόμου

Ο Χρήστος Χρυσοστόμου είναι εγγεγραμμένος Σχολικός Ψυχολόγος (αριθμός εγγραφής: 569) Έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές τις σπουδές στη Ψυχολογία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. 

 

Συνέχισε την εκπαίδευσή του και απέκτησε επαγγελματικά πιστοποιητικά παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια και εργαστήρια όπως αυτά διατυπώνονται πιο κάτω:

 

Πιστοποιητικό συμμετοχής σεμιναρίου με θέμα ‘’Εξαρτήσεις στην Κύπρο

και το πρόγραμμα ΚΕΝΘΕΑ με ομιλητή τον Δρ.Βερεσιέ

 

Certificate of Attendance for having successfully completed the

‘’BIODANZA WORKSHOP-LEARNING SKILLS PROGRAM’’’

 

Πιστοποιητικό συμμετοχής και ενημέρωσης στο περίπτερο του συνδέσμου

Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου για διαβητικούς

 

Βεβαίωση συμμετοχής παρακολούθησης σεμιναρίου ‘’ΚΛΙΝΙΚΗ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ’’ με ομιλητή τον Dr. Γιώργο Μαυρολευτερο

 

Βεβαίωση συμμετοχής παρακολούθησης σεμιναρίου με τίτλο

‘’ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ’’ με ομιλητή τον Δρ. Ιάκωβο Φαρσεδακη

 

Βεβαίωση συμμετοχής για την συμμετοχή στο συμβούλιο του ομίλου

Ψυχολογίας ως γραμματέας του συμβουλίου

 

Δικανική ψυχολογία- ‘’Ανάκριση σε παιδιά από ρομπότ’’ με ομιλήτρια την

Δρ. Αλεξία Ζαλαφ

 

Επιτυχή παρακολούθηση σεμιναρίου ‘’Η οικογενειακή βία στην Κύπρο από

την οπτική γωνία του ΣΠΑΒΟ με ομιλήτρια την Δρ. Αλεξία Ζαλαφ

 

Επιτυχή παρακολούθηση σεμιναρίου ‘’EFPSA DAY’’

 

Από το 2018 ιδιωτεύει ως Εγγεγραμμένος Σχολικός/Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος και παράλληλα ως σχολικός συνοδός για παιδιά με ειδικές ικανότητες στο λύκειο τεχνική Β

 

Παροχή Υπηρεσιών:

Αξιολογήσεις για με αξιόπιστα ψυχομετρικα εργαλεία(Raven’s , Wisc-v)

Βιογραφικό