ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΠΟΛΥΝΙΚΗ

Η Χαρίκλεια Πολυνίκη είναι Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος στο μητρώο του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου.  Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου όπου και αποφοίτησε με Πτυχίο Ψυχολογίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου απέκτησε MA in Clinical Psychology.

20190524_192634

Κατά την διάρκεια των σπουδών της αλλά και με την ολοκλήρωση αυτών παρακολούθησε σεμινάρια για περαιτέρω εκπαίδευση σε διάφορα θέματα. Ακόμη, συμμετείχε σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια. Επίσης, παρακολούθησε εκπαίδευση στη «Διεξαγωγή Βιωματικών Εργαστηρίων» που διοργάνωσε το “Hope For Children”. Η εκπαίδευση ήταν βασισμένη στις αρχές της μη-τυπικής εκπαίδευσης και υπήρξε παρακολούθηση και βιωματική συμμετοχή στα εργαστήρια με θέματα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα», «Σχολικός Εκφοβισμός» και «Πρόληψη Σεξουαλικής Κακοποίησης ενάντια στα παιδιά».

 

Ακολούθησε εθελοντική εκπόνηση βιωματικών σεμιναρίων σε διάφορα σχολεία. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης για την Πρόληψη και Προβληματική Ενασχόληση με τον Στοιχηματισμό και τα Τυχερά Παιγνίδια. Στην συνέχεια πραγματοποίησε η ίδια εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ενασχόληση με τον προβληματικό στοιχηματισμό σε στρατόπεδα με σκοπό την πρόληψη ενασχόλησης με τα τυχερά παιγνίδια και τον προβληματικό στοιχηματισμό.

Από το 2009 μέχρι το 2010 εργοδοτήθηκε σε κέντρο προστασίας και απασχόλησης παιδιών. Ήταν υπεύθυνη για την απασχόληση και την συναισθηματική αγωγή των παιδιών.

Επίσης, το 2016 έχει εργαστεί σε καλοκαιρινό σχολείο απασχόλησης παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας και ήταν υπεύθυνη για το πρόγραμμα της Συναισθηματικής Αγωγής του σχολείου.Από το 2016 μέχρι το 2018 έγραψε πληθώρα άρθρων σχετικά με τα παιδιά σε ιστοσελίδα, μερικά από αυτά είναι Διαταραχές Ύπνου και Παιδιά, Αυτοπεποίθηση και Παιδί, Κατάθλιψη στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία, Παιδί και Απογοήτευση κτλ. Από το 2016 ιδιωτεύει ως Κλινική Ψυχολόγος παρέχοντας ατομική ψυχοθεραπεία σε έφηβους και ενήλικες. Επίσης ασχολείται με την θεραπεία ζεύγους και την συμβουλευτική γονέων.