ΥΒΟΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

download

Η Υβόνη Κωνσταντίνου είναι Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος στο μητρώο του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου. Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και αποφοίτησε με Πτυχίο Ψυχολογίας. Στο ίδιο πανεπιστήμιο, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία, όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Κλινική Ψυχολογία.

Εκπαιδεύτηκε στη Θεσσαλονίκη σε ειδικό πρόγραμμα από την Αγγλία, στη διαχείριση των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας, το οποίο βασίζεται κυρίως στη Γνωστική Συμπεριφορική Προσέγγιση. Καθόλη τη διάρκεια των σπουδών της, αλλά και μετέπειτα παρακολουθούσε διάφορα σεμινάρια γύρω από θέματα Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Επιπλέον, συμμετείχε σε μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων Ψυχαναλυτικής Προσέγγισης, στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

photo

Αναγνωρίζει το ρόλο της δια βίου μάθησης στην επαγγελματική της εξέλιξη, και συνεχίζει να παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται σε τετραετές πρόγραμμα Συστημικής Ψυχοθεραπείας.

Απέκτησε περισσότερη εμπειρία και ικανότητες μέσα από τις υπηρεσίες που παρείχε εθελοντικά σε δομές στην Θεσσαλονίκη, όπως στην Ψυχιατρική Κλινική ΑΧΕΠΑ, στο Ψυχιατρικό Τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου 424 και το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής για Ενήλικες και Παιδιά. Εκτός αυτών, έχει προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες σε δομές της Λεμεσού, όπως στο Πρότυπο Κέντρο Ενηλίκων Ατόμων με νοητική υστέρηση “Απόστολος Λουκάς”, στο Σωκράτειο Μέλαθρον και στο ΠΑΣΥΚΑΦ.

 

Επιπρόσθετα, πρόσφερε εθελοντικές διαλέξεις σε φοιτητές στο ΤΕΠΑΚ με θέμα την ψυχοθεραπεία. Έχει εκπαιδευτεί σε βιωματικές δεξιότητες μικροδιδασκαλίας (Εκπαιδευτής ΑΝΑΔ) και έχει διοργανώσει διάφορα δικά της βιωματικά σεμινάρια είτε σε ενήλικες, είτε σε παιδιά στο σχολείο για θέματα γύρω από την διατροφή, το στρες, την αθλητική απόδοση, την επικοινωνία, την εγκυμοσύνη και διάφορα άλλα.

Το 2018 πρόσφερε έχει συνεργαστεί με το Σωκράτειο Μέλαθρον για συγκεκριμένα θέματα, όπως η προσαρμογή των ενοίκων και η ψυχοεκπαίδευση των μελών της οικογένειας, ενώ παράλληλα ιδιωτεύει ως Κλινικός Ψυχολόγος παρέχοντας υπηρεσίες κυρίως σε εφήβους και ενήλικες. Ασχολείται επίσης με την οικογενειακή θεραπεία και τη θεραπεία ζεύγους.

Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά:

1. Konstantinou, Y; Fotiadis, P. (2019). Dog therapy and mental disorders. A review. Neurobiology, Psychopharmacology and Treatment Guidance – ICPN.

2. Konstantinou, Y. (2016). When Anorexia Nevrosa met Albert Ellis. In the Cyprus Psychological Association's Student Conference.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ
 • family1

  3 απλά βήματα για καλύτερη επικοινωνία με τα παιδιά σας

  Η ανάπτυξη σωστής επικοινωνίας μεταξύ εσάς και του παιδιού σας, αποτελεί τη βάση για μια γερή και μακροχρόνια υγιή σχέση. Τα παιδιά με την ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον, ξεκινούν να γίνονται πιο ανεξάρτητα, να περνούν αρκετό χρόνο της ημέρας εκτός του σπιτιού και να συναναστρέφονται με συνομηλίκους τους....

 • bussiness man relax

  Διαχειριστείτε το Άγχος σας με την Τεχνική Αναπνοής

  Τεχνική Χαλάρωσης με τη χρήση της Αναπνοής   για Kαταπολέμηση του Έντονου Στρες   Γράφει η Μαρία Γκλιάου, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος   Δοκιμάστε αυτή την τεχνική χαλάρωσης σε στιγμές έντονου στρες,......

 • διαζύγιο

  Διαζύγιο Όταν Υπάρχουν Παιδιά. Προετοιμασία για Ομαλή Μετάβαση

  Γράφει η Μαρία Γκλιάου, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος   Πολλά ζευγάρια, συχνά, επιλέγουν να συνεχίζουν να είναι μαζί με μοναδικό τους κίνητρο τη ψυχική γαλήνη των παιδιών τους, κουβαλώντας μέσα τους το φόβο......